Ako na účinné odstránenie jaziev např. NEWgel+

28.03.2013 12:48

Ako na účinné odstránenie jaziev např. NEWgel+

 
Jazvy vznikajú po zásahu či poranenia kože do škáry a hlbšie. Medzi časté príčiny vzniku patrí bežná operácia, plastická operácia, cisársky rez pri pôrode, popáleniny, akné, opar, kiahne a ďalšie. Jazvu najlepšie ovplyvňujeme pri jej hojenie. Je hneď niekoľko spôsobov, ako pomôcť hojenie teda zmiznutie jazvy, ktoré môžete zvoliť.
Metódy hojenie a odstránenie jaziev
Jazvy delíme na atrofické (vpadnuté), hypertrofické (nad úrovňou kože) a keloidy (fialové stvrdnutej hrbole). Cieľom hojenie je dosiahnuť stav, kedy je jazva esteticky prijateľná a poškodená koža opäť funkčné. Najlepšie je s hojením a odstránením jaziev začať do jedného roka od ich vzniku.

NewGel + riešenie pre Vaše jazvy

NewGel + řešení pro Vaše jizvy

 

 

NewGel + je rad 100% silikónových gélových náplasťou pre lekárske použitie určená pre ošetrenie, starostlivosť a vyhladenie jaziev:
- keloidných
- traumatických
- popáleninových
- Po cisárskom reze
- hypertrofických
- Po bežných chirurgických zákrokoch
- Po kozmetických procedúrach
- abdominoplastike
 

Vyrezanie jazvy a zošitie okrajov rany

Tento postup je nevhodný pre keloidné jazvy a prichádza do úvahy až vo chvíli, keď ste vyskúšala všetky možnosti hojenie jazvy a stále nie ste spokojná. Zákrok by mal odporučiť lekár. Majte však na pamäti, že operácia spôsobí ďalšie jazvu, ktorá sa musí zahojiť.
 

Korekcia biostimulačným laserom

Podporuje hojenie a zároveň dezinfikuje ranu. Odporúča sa najmä vtedy, keď je jazva červená. Pre účinnosť tohto ošetrenia je potrebné niekoľko opakovaní.
 

Ošetrenie depigmentačním laserom

Vedie k úprave farebného vzhľadu jizvy.Jizvy po plastike pŕs - napríklad zväčšenie
 

Dermabrázia

Je odstránenie vrchnej vrstvy pokožky chirurgickou frézou. Často sa používa pre jazvy a nedokonalosti tváre.
Laserová dermabrázia
Odstránenie vrchnej vrstvy pokožky laserom.
Jednotlivé zákroky sú relatívne drahé. Napríklad jedno koleso dermabrázia stojí asi 2 500 €, jeden zákrok laserom stojí asi 1 500 Sk. Vo väčšine prípadov bude potrebné jednotlivé ošetrenie opakovať. A tým náklady rastú.
 
 

Tlaková masáž

Masáž môžete vykonávať sami už po niekoľkých týždňoch, keď je rana bezpečne napravené a zahojená. Masírujte jazvu a okolí jazvy pomocou jemných stlačení, ktoré prekrvujú narušenú oblasť a tým pomáhajú k obnove pružnosti pokožky. Tlačte prstom na jednotlivé miesta jazvy niekoľko sekúnd. Po jazve neprechádzam, iba bodovo stláčate. Túto masáž je dobré vykonávať tak často, ako to len ide.
Hojivá masť alebo gél
S aplikáciou masti možno začať vo chvíli, keď je jazva napravené. Môžete si vybrať masť prírodné s výťažkami bylín či tú, ktorá vznikla v laboratóriách odborníkov. Liečba masťou vyžaduje dlhodobú pravidelnú starostlivosť a trpezlivosť. Liečba pomocou silikónového gélu na vyhladenie jaziev je však účinnejší.
 

Hojivá náplasť

Náplasti na odstránenie jaziev možno začať používať vo chvíli, keď je jazva uzavretá bez stehov a chrást. Vďaka pôsobeniu hojivé náplasti sa jazvy stávajú hladšie. Náplasť pôsobí prostredníctvom kombinácie oklúzie (uzavretie jazvu pred expozíciou vzduchu), hydratácie, zvýšenej teploty pokožky a kontinuálneho ľahkého tlaku. Prvé pozitívne výsledky je možné pozorovať už v priebehu 3 až 7 týždňov. Najlepšie výsledky sa dosahujú po 3 mesiacoch.
 
O metóde liečby svojich jaziev sa poraďte s odborníkom, teda lekárom v prípade väčších jaziev či skúsenou kozmetičkou v prípade menších jaziev napr. po akné.
 
Ako sa starať o zjazvené kožu?
Je veľmi dôležité starať sa o zjazvené tkanivo hneď od začiatku. Keď ju budete udržiavať jemnú a vláčnu, budete mať väčšiu šancu, že jazva zostane hladká, pružná, odolná a oveľa menej zreteľná. Dodržujte štyri základné pravidlá.
 
Nevystavujte kožu extrémnym teplotám po dobu aspoň šiestich mesiacov až jedného roka. Negatívny vplyv na jazvu spôsobujú pobyt v saune, chlad, pobyt na slnku (UV žiarenie).
 
Pri pobyte vonku kožu chráňte opaľovacím krémom s vysokým UV faktorom.
 
Vyhýbajte sa noseniu tesných šiat alebo odevov, ktoré sa môžu trieť o zjazvené kožu. Tkanivo jazvy je oveľa citlivejší a môže reagovať sčervenaním a stvrdnutím.
 
Dávajte pozor, aby ste si znova neporanili jazvový tkanivo. Čerstvé jazvy sa môžu ľahko otvoriť pri športovaní alebo cvičení. Koža, ktorá je opakovane poškodená, sa nemôže regenerovať tak dobre ako zdravá koža.
Relatívne hladké jazvy v oblasti tváre, krku alebo výstrihu môžete dočasne zakryť špeciálnym líčením.
 

S článkom súvisí tieto výrobky NEWGEL+:

 
Béžová náplasť v tvare lízanky (2ks v balení)
Béžová náplasť v tvare lízanky (2ks v balení)