DERMAROLLER MEDIK8

11.04.2013 23:14

 

11 otázok a odpovedí pred použitím derma valčeka MEDIK8

 
1. Prečo mám derma valček používať? V čom mi môže pomôcť?
 
Derma valček alebo tiež derma roller je špeciálny valček s mikroihlou. Jeho používanie umožní dopraviť účinné látky obsiahnuté v pleťové krémy či sére, hlboko do pokožky a tým dokáže účinne bojovať proti starnutiu pleti, vráskam, jazvám a striám.
 
2. Ako roller funguje?
 
Prechádzaním valčeka po pokožke v nej vytvárate drobné vpichy, vďaka ktorým sa dostanú účinné látky z krému či séra hlboko do pokožky. Používanie valčeka napomáha tvorbe kolagénu a elastínu, ktoré redukujú už existujúce vrásky, vyhladzujú jazvy a iné kožné nezrovnalosti.
 
 3. Aký valček si mám kúpiť?
 
Pre domáce používanie odporúčame kúpiť valček s dĺžkou ihličiek 0,2 alebo 0,3 mm. Derma valček s ihličkami o dĺžke 0,5 mm a viac by mal používať iba vyškolený pracovník teda kozmetička alebo lekár. Na trhu je k dostaniu hneď niekoľko značiek valčekov. Orientovať by ste sa mala podľa použitých materiálov, teda kvality valčeka. Napríklad derma valček od značky Medik8 má kvalitné titánové ihličky. Každá z nich je navyše pozlátená z dôvodu vyššej sterility a antibakteriálneho účinku.
 
 4. Ako presne mám derma roller používať?
 
Dermaroller používajte vždy na čistú a suchú tvár. Pred každou aplikáciou je nutné ho zbaviť akýchkoľvek nežiaducich látok pomocou dezinfekčného prípravku. Aby používanie bolo dokonale bezpečná, odporúčame použiť tiež antibakteriálne emulziu, ktorú si potrite ruky. Valček použite každý večer pred spaním.
 
Pred samotným rolovaním si tvár vizuálne rozdeľte na oblasti - čelo, ľavá tvár, pravá tvár, nos a brada. Začnite na jednej časti tváre as jemným tlakom rolujte valčekom 10x tam a späť. Potom zmeňte smer rolovania. Po dokončení rolovanie nanesieme na práve rolovanou oblasť vybraný krém alebo sérum. Nanášame ihneď, kým sú transportné kanáliky do pokožky priechodné. Takto vždy pokračujeme, kým nepokryjeme všetky oblasti. Na záver môžeme naniesť ešte hydratačný prípravok.
 
 5. Môžem derma valček použiť aj na inú časť tela než len tvár?
 
Áno. Valček je možné použiť aj pre redukciu strií a jaziev na iných častiach tela. Jeho použitie je totožné s použitím na pokožku tvári.
 
 6. Je valček vhodný pre všetky typy pleti?
 
Domáce rolovanie valčekom s ihličkami 0,2 a 0,3 mm je bezpečné a vhodné pre všetky typy pleti.
 
 7. Aký krém či sérum môžem po ošetrení valčekom používať?
 
Derma roller je vhodné používať so špeciálnou radom sér značky Medik8 vytvorenú pre používanie v kombinácii s derma valčekom. Šesť druhov sér napomáha riešiť najrôznejšie problémy od citlivej pleti, dehydratácia pokožky, vrásky, výživa až po pigmentáciu.
 
8. Ako často ho môžem používať?
 
Valček môžeme používať každý deň. Uistite sa však, že akékoľvek podráždenie pokožky vznikli predchádzajúcim použitím odznelo. Odporúčame začať s aplikáciou 1 - 2x týždenne a frekvenciu postupne navyšovať.
 
 9. Ako sa mám o valček starať, aby mi vydržal čo najdlhšie?
 
Po každom použití opláchnite valček horúcou vodou a opäť vydezinfikujte vhodným prípravkom (čistiaci sprej Medik8). Uložte ho na suché miesto, najlepšie do umelohmotného púzdra.
 
10. Ako dlho mi vydrží?
 
Valček vám môže vydržať naozaj dlho. Záleží na frekvencii použitia. V prípade denného použitia sa odporúča ho vymeniť raz za 5 - 6 mesiacov. Ihličky sa môžu častým používaním otupiť, hoci sú vyrobené z Titanu a pozlátené a rolovanie by nebolo toľko efektívne.
 
 11. Môžem ho používať napríklad so sestrou mamkou napoly?
 
Derma roller z hygienických dôvodov nepožičiavajte. Pri zlej dezinfekcii by mohlo dôjsť k prenosu nežiaducich látok a vzniku infekcie alebo zápalu ..