Zelené potraviny
Čo sú Zelené potraviny ?
Počuli ste niekedy o tzv zelených potravinách ? Nebojte , reč nie je o prejdených potravinách , o ktorých sa v posledných mesiacoch neustále hovorí , ale naopak, o potravinách , ktoré vraj človeku prinášajú zdravie . Hovorí sa o nich totiž , že síce nie sú všeliek , ale predsa lieči . V dnešnom príspevku sa dozviete všetko podstatné na túto tému . Príjemné čítanie .
Zdravie je to najdôležitejšie
Mnoho ľudí rieši nejaký zdravotný problém , niekedy dokonca aj viac naraz . V niektorých prípadoch sú to skôr problémy psychické , v iných fyzickej a inokedy od každého niečo . Jedno je ale pre všetky spoločné - želanie byť zdravý .
K ceste za zdravím volí každý človek prostriedky podľa svojho presvedčenia , vedomostí , dostupnosti .
Cieľom tohto článku nie je vnucovanie " jedinej správnej cesty " , ale zoznámenie s jednou z možností , ako zlepšiť svoj zdravotný stav , prípadne sa plne uzdraviť . Pomocou čisto prírodných produktov - jačmeňa a Chlorelly ( sladkovodné riasy ) .
prekyslenie organizmu
Na úvod treba povedať , že kyseliny si telo čiastočne tvorí samo ( napr. žalúdočné šťavy ) , čiastočne ich prijíma . Naopak zásady telo iba prijíma a následne spotrebuje .
Celý rad chorôb ( až po tie najzávažnejšie ) je spôsobená prekyslením organizmu . Zdravý novorodenec má vnútorné prostredie slabo zásadité . Vplyvom nasledujúcich príčin dochádza u človeka k prekysleniu organizmu . To potom vytvára priaznivé podmienky pre nebezpečné organizmy ( napr. plesne , vysokú kyslosť vykazujú pacienti v pokročilom štádiu rakoviny ) .
Hlavné príčiny prekyslenia organizmu :
Všeobecné :
- zlá výživa ( denaturované potraviny )
- zlé stravovacie návyky
- zlý spôsob života
konkrétne :
- nadmerné množstvo bielkovín
- cukor
- alkohol
- nikotín
- nasýtené mastné kyseliny
- jedovaté látky v životnom prostredí
- požívatiny ( respektíve jedy z požívatín )
- elektrosmog
- chemické látky
- zloba a agresia
- stres a nahromadená duševná záťaž
Dôsledky prekyslenia organizmu
Ak je spojivové tkanivo, ktoré obklopuje všetky telesné bunky ako ochranná vrstva , preťažená a nemôže prijať ďalšie kyslé látky , potom sa tieto látky často začnú zadržiavať v kĺboch , kde spôsobujú bolestivé zápaly ( napr. pakostnica , reuma , polyartritída , zápal niekoľkých kĺbov súčasne ) . Akonáhle kyslé usadeniny zničia chrupavku , vzniká artróza .
Ako odbúrať kyseliny
Kyseliny sa dajú odbúravať prirodzenou cestou , a to :
- dostatočný príjem tekutín - ak človek pije málo ak tomu má aj nedostatočné množstvo pohybu , potom pľúca vydýchame len veľmi málo kyselín . Zároveň tiež nedostatok kyslíka vedie k ich ďalšej produkcii
- prísun vitamínov a stopových prvkov - chronický nedostatok vitamínov a stopových prvkov vedie k tomu , že telo nedokáže dokončiť určité procesy látkovej výmeny a dochádza k tvorbe kyselín
- zdravé stravovanie - zlá strava v nevhodnú dobu ( a navyše v zhone ) zjedené sa môže , hoci pôvodne zásaditá , zmeniť na kyslú
Mladý jačmeň a Chlorella
Jačmeň Green Ways aktivuje enzýmy ( sám ich obsahuje viac ako 20 ) , rýchlo sa vstrebáva , pôsobí jemne , má vysokú enzymatickú hodnotu . Obsahuje veľké množstvo betakaroténu a tiež celý rad vitamínov .
Chlorella Green ways má vysoký obsah chlorofylu ( má protizápalové a dezinfekčné účinky ) , vlákniny , antioxidantov ( znižujú riziko ochorenia rakovinou a chronickými chorobami , pôsobí proti starnutiu pleti ) a celej rady vitamínov ( napr. vitamínu B12 má viac ako hovädzia pečeň alebo pivovarské kvasnice ) . Má tiež protizápalové účinky , urýchľuje hojenie rán , vredov a zápalov .
Zjednodušene povedané : jačmeň sýti , Chlorella čistí .
Ako jačmeň , tak Chlorela majú vysokú účinnosť každé zvlášť . Pokiaľ ale človek užíva oboje , účinnosť sa ešte zvýši .
Význam a využitie zelených potravín
Zelené potraviny :
- zelené potraviny
- organizmus sýtia aj čistia zároveň
- sú komplexné a prirodzené
- majú vysoký obsah chlorofylu
- sú enzymaticky aktívne
- sú zásadotvorné
- majú vysokú prirodzenú antioxidačnú aktivitu
Využitie zelených potravín
Zelené potraviny možno použiť na prevenciu a podpornú liečbu :
- zápalov a infekčných ochorení
- metabolických porúch
- onkologických stavov
- kardiovaskulárnych ochorení
- ochorenie dýchacích ciest
- porúch tráviaceho systému
- ochorenie obličiek a močovej sústavy
- kožných ochorení
- neurologických ochorení
- ochorenia pohybového systému
- porúch žliaz s vnútornou sekréciou
- ochorenie lymfatického systému
- gynekologických ochorení
- chorôb prostaty a mužských pohlavných orgánov
- niektorých duševných porúch
- i niektorých ďalších
Uvádza sa , že zelené potraviny možno užívať pred počatím , počas tehotenstva aj pri dojčení , sú vhodné pre deti , dospelých i starých ľudia ( u tých klesá s pribúdajúcim vekom schopnosť organizmu vstrebávať živiny - zlé hryzenie , pomalá peristaltika , znížená funkcia čriev ) .
Štúdia o zelených potravinách
Pre zaujímavosť uvádzame aj výsledky dvoch štúdií , ktoré vykonal MUDr . Miloslav Lacina a ktoré boli publikované v knihe " Kniha o nápoji z trávy III . " Tieto štúdie prebiehali na produktoch jednej konkrétnej spoločnosti ( viď. záver ) a nemožno ich vztiahnuť na iné Zelené potraviny .
Mladý jačmeň a syndróm zvýšenej sedimentácie
Sledovanie sa týkalo celkom 5 pacientov , 4 žien a 1 muža . U všetkých sledovaných pacientov bola diagnóza stanovená pred minimálne tromi rokmi . Podrobná laboratórne , ultrazvuková , RTG aj odborné vyšetrenia vylúčili akútne prebiehajúci zápal ľubovoľného systému , vrátane stomatologickej príčiny , u žien potom aj gynekologické príčiny . Rovnako tak bol vylúčený aj dôvod onkologický .
Laboratórne hodnoty sedimentácie sa pohybovali v priemere na 44 / 87 (normálne sa uvádza v rozmedzí 2-5 za prvú hodinu a 6-10 za druhú hodinu , aj keď sú referenčné rozmedzie , ktorá tolerujú aj vyššie hodnoty , napr až do 8 / 22 , záleží na každej jednotlivej laboratóriu , typu prístroja a metodike prevedenie ) . Kontrolné vyšetrenie bolo vykonané na konci prvého mesiaca , kedy bol výsledok 38 / 72 , druhého - 28 / 54 a tretieho - 18 / 32 .
Z toho vyplýva , že v priebehu troch mesiacov užívania došlo v priemere k poklesu zvýšenej sedimentácie za prvú hodinu o 59,1 % , za druhú hodinu o 63,2 % .
Uvedené hodnoty vyjadrujú priemer všetkých piatich sledovaných pacientov . V skutočnosti , individuálne , sedimentácia klesala rôzne rýchlo .
Záver : U syndrómu zvýšenej sedimentácie došlo u všetkých piatich sledovaných pacientov počas troch mesiacov k výraznému zníženiu , aj keď nebola jasná jej vyvolávacej príčina . U jedného došlo dokonca k jej úprave tesne k hranici fyziologického rozmedzia.
Mladý ječmen a alergie
Alergia v súčasnej dobe patrí medzi dynamicky sa vyvíjajúce skupinu chorôb . Počas troch mesiacov sa sledovalo sedem osôb ( tri ženy a štyria muži ) , z toho tri osoby s diagnózou astma , tri senná nádcha a jedna atopický ekzém ) . Počas sledovaného obdobia neužívali pacienti pravidelne žiadne lieky ovplyvňujúce alergické ťažkosti , iba jednorázovo boli použité spreje u pacientov s astmou a lokálne kvapky do očí a spreje do nosa u pacientov s prejavmi sennej nádchy .
Záver : Po troch mesiacoch pacienti uviedli , že u nich došlo k subjektívnej úľave od alergických ťažkostí - v štyroch prípadoch k ľahkej , v jednom ku strednej a vo dvoch k výraznej . Ich predanej subjektívne zlepšenie stavu potvrdzujú aj laboratórne nálezy , ktoré sa počas tejto doby upravili v šiestich prípadoch úplne k normálu , v jednom prípade laboratórny nález zostal tesne nad hranicou fyziologického rozmedzia. Vo všetkých prípadoch sa zlepšil aj objektívny klinický nález .
Osobná skúsenosť autorky
Poznám ľudí , ktorí užívajú Zelené potraviny desať rokov i len rok . A vidím na nich , ako sa im zdravotný stav zlepšuje , že im Zelené potraviny naozaj pomáhajú . Preto som si ich zvolila aj ja . Zvládla som prvé týždne , kedy dochádza k očistným reakciám organizmu , a užívam spokojne ďalej.
Či už sa rozhodnete pre Zelené potraviny alebo si zvolíte iný spôsob na udržanie zdravia , dôležité je , že o stave svojho zdravia len nehovoríte , ale naozaj pre nich niečo robíte .
záver
Ak vás Zelené potraviny zaujali a máte záujem dozvedieť sa o nich niečo viac , potom môžete kontaktovať autorku článku :
i.novakovaa @ seznam.cz
Ječmen | Chlorella | Spirulina | Zelené potraviny | Superpotraviny | Maca | Rakytník řešetlákový | Arónie | Hlíva ústřičná | CHIA semínka | Panenský kokosový olej | Granátové jablko | Aloe vera | ACAI | pro vegetariány | Zelená káva | Chlorella centrum | Zdravější život | Fresh | Wolfberry | Salvia Paradise