Zelené potraviny

19.10.2013 10:14

Čo sú Zelené potraviny ?

Počuli ste niekedy o tzv zelených potravinách ? Nebojte , reč nie je o prejdených potravinách , o ktorých sa v posledných mesiacoch neustále hovorí , ale naopak, o potravinách , ktoré vraj človeku prinášajú zdravie . Hovorí sa o nich totiž , že síce nie sú všeliek , ale predsa lieči . V dnešnom príspevku sa dozviete všetko podstatné na túto tému . Príjemné čítanie .

Zdravie je to najdôležitejšie

Mnoho ľudí rieši nejaký zdravotný problém , niekedy dokonca aj viac naraz . V niektorých prípadoch sú to skôr problémy psychické , v iných fyzickej a inokedy od každého niečo . Jedno je ale pre všetky spoločné - želanie byť zdravý .

K ceste za zdravím volí každý človek prostriedky podľa svojho presvedčenia , vedomostí , dostupnosti .

Cieľom tohto článku nie je vnucovanie " jedinej správnej cesty " , ale zoznámenie s jednou z možností , ako zlepšiť svoj ​​zdravotný stav , prípadne sa plne uzdraviť . Pomocou čisto prírodných produktov - jačmeňa a Chlorelly ( sladkovodné riasy ) .
prekyslenie organizmu

Na úvod treba povedať , že kyseliny si telo čiastočne tvorí samo ( napr. žalúdočné šťavy ) , čiastočne ich prijíma . Naopak zásady telo iba prijíma a následne spotrebuje .

Celý rad chorôb ( až po tie najzávažnejšie ) je spôsobená prekyslením organizmu . Zdravý novorodenec má vnútorné prostredie slabo zásadité . Vplyvom nasledujúcich príčin dochádza u človeka k prekysleniu organizmu . To potom vytvára priaznivé podmienky pre nebezpečné organizmy ( napr. plesne , vysokú kyslosť vykazujú pacienti v pokročilom štádiu rakoviny ) .

Hlavné príčiny prekyslenia organizmu :

Všeobecné :

  •     zlá výživa ( denaturované potraviny )
  •     zlé stravovacie návyky
  •     zlý spôsob života

konkrétne :

  •     nadmerné množstvo bielkovín
  •     cukor
  •     alkohol
  •     nikotín
  •     nasýtené mastné kyseliny
  •     jedovaté látky v životnom prostredí
  •     požívatiny ( respektíve jedy z požívatín )
  •     elektrosmog
  •     chemické látky
  •     zloba a agresia
  •     stres a nahromadená duševná záťaž

Dôsledky prekyslenia organizmu

Ak je spojivové tkanivo, ktoré obklopuje všetky telesné bunky ako ochranná vrstva , preťažená a nemôže prijať ďalšie kyslé látky , potom sa tieto látky často začnú zadržiavať v kĺboch ​​, kde spôsobujú bolestivé zápaly ( napr. pakostnica , reuma , polyartritída , zápal niekoľkých kĺbov súčasne ) . Akonáhle kyslé usadeniny zničia chrupavku , vzniká artróza .
Ako odbúrať kyseliny

Kyseliny sa dajú odbúravať prirodzenou cestou , a to :

  •     dostatočný príjem tekutín - ak človek pije málo ak tomu má aj nedostatočné množstvo pohybu , potom pľúca vydýchame len veľmi málo kyselín . Zároveň tiež nedostatok kyslíka vedie k ich ďalšej produkcii
  •     prísun vitamínov a stopových prvkov - chronický nedostatok vitamínov a stopových prvkov vedie k tomu , že telo nedokáže dokončiť určité procesy látkovej výmeny a dochádza k tvorbe kyselín
  •     zdravé stravovanie - zlá strava v nevhodnú dobu ( a navyše v zhone ) zjedené sa môže , hoci pôvodne zásaditá , zmeniť na kyslú


Mladý jačmeň a Chlorella

Jačmeň Green Ways aktivuje enzýmy ( sám ich obsahuje viac ako 20 ) , rýchlo sa vstrebáva , pôsobí jemne , má vysokú enzymatickú hodnotu . Obsahuje veľké množstvo betakaroténu a tiež celý rad vitamínov .

Chlorella Green ways má vysoký obsah chlorofylu ( má protizápalové a dezinfekčné účinky ) , vlákniny , antioxidantov ( znižujú riziko ochorenia rakovinou a chronickými chorobami , pôsobí proti starnutiu pleti ) a celej rady vitamínov ( napr. vitamínu B12 má viac ako hovädzia pečeň alebo pivovarské kvasnice ) . Má tiež protizápalové účinky , urýchľuje hojenie rán , vredov a zápalov .

Zjednodušene povedané : jačmeň sýti , Chlorella čistí .

Ako jačmeň , tak Chlorela majú vysokú účinnosť každé zvlášť . Pokiaľ ale človek užíva oboje , účinnosť sa ešte zvýši .
Význam a využitie zelených potravín

Zelené potraviny :

  •     zelené potraviny
  •     organizmus sýtia aj čistia zároveň
  •     sú komplexné a prirodzené
  •     majú vysoký obsah chlorofylu
  •     sú enzymaticky aktívne
  •     sú zásadotvorné
  •     majú vysokú prirodzenú antioxidačnú aktivitu


Využitie zelených potravín

Zelené potraviny možno použiť na prevenciu a podpornú liečbu :

  •     zápalov a infekčných ochorení
  •     metabolických porúch
  •     onkologických stavov
  •     kardiovaskulárnych ochorení
  •     ochorenie dýchacích ciest
  •     porúch tráviaceho systému
  •     ochorenie obličiek a močovej sústavy
  •     kožných ochorení
  •     neurologických ochorení
  •     ochorenia pohybového systému
  •     porúch žliaz s vnútornou sekréciou
  •     ochorenie lymfatického systému
  •     gynekologických ochorení
  •     chorôb prostaty a mužských pohlavných orgánov
  •     niektorých duševných porúch
  •     i niektorých ďalších


Uvádza sa , že zelené potraviny možno užívať pred počatím , počas tehotenstva aj pri dojčení , sú vhodné pre deti , dospelých i starých ľudia ( u tých klesá s pribúdajúcim vekom schopnosť organizmu vstrebávať živiny - zlé hryzenie , pomalá peristaltika , znížená funkcia čriev ) .


Štúdia o zelených potravinách

Pre zaujímavosť uvádzame aj výsledky dvoch štúdií , ktoré vykonal MUDr . Miloslav Lacina a ktoré boli publikované v knihe " Kniha o nápoji z trávy III . " Tieto štúdie prebiehali na produktoch jednej konkrétnej spoločnosti ( viď. záver ) a nemožno ich vztiahnuť na iné Zelené potraviny .


Mladý jačmeň a syndróm zvýšenej sedimentácie

Sledovanie sa týkalo celkom 5 pacientov , 4 žien a 1 muža . U všetkých sledovaných pacientov bola diagnóza stanovená pred minimálne tromi rokmi . Podrobná laboratórne , ultrazvuková , RTG aj odborné vyšetrenia vylúčili akútne prebiehajúci zápal ľubovoľného systému , vrátane stomatologickej príčiny , u žien potom aj gynekologické príčiny . Rovnako tak bol vylúčený aj dôvod onkologický .

Laboratórne hodnoty sedimentácie sa pohybovali v priemere na 44 / 87 (normálne sa uvádza v rozmedzí 2-5 za prvú hodinu a 6-10 za druhú hodinu , aj keď sú referenčné rozmedzie , ktorá tolerujú aj vyššie hodnoty , napr až do 8 / 22 , záleží na každej jednotlivej laboratóriu , typu prístroja a metodike prevedenie ) . Kontrolné vyšetrenie bolo vykonané na konci prvého mesiaca , kedy bol výsledok 38 / 72 , druhého - 28 / 54 a tretieho - 18 / 32 .

Z toho vyplýva , že v priebehu troch mesiacov užívania došlo v priemere k poklesu zvýšenej sedimentácie za prvú hodinu o 59,1 % , za druhú hodinu o 63,2 % .

Uvedené hodnoty vyjadrujú priemer všetkých piatich sledovaných pacientov . V skutočnosti , individuálne , sedimentácia klesala rôzne rýchlo .

Záver : U syndrómu zvýšenej sedimentácie došlo u všetkých piatich sledovaných pacientov počas troch mesiacov k výraznému zníženiu , aj keď nebola jasná jej vyvolávacej príčina . U jedného došlo dokonca k jej úprave tesne k hranici fyziologického rozmedzia.


Mladý ječmen a alergie

Alergia v súčasnej dobe patrí medzi dynamicky sa vyvíjajúce skupinu chorôb . Počas troch mesiacov sa sledovalo sedem osôb ( tri ženy a štyria muži ) , z toho tri osoby s diagnózou astma , tri senná nádcha a jedna atopický ekzém ) . Počas sledovaného obdobia neužívali pacienti pravidelne žiadne lieky ovplyvňujúce alergické ťažkosti , iba jednorázovo boli použité spreje u pacientov s astmou a lokálne kvapky do očí a spreje do nosa u pacientov s prejavmi sennej nádchy .

Záver : Po troch mesiacoch pacienti uviedli , že u nich došlo k subjektívnej úľave od alergických ťažkostí - v štyroch prípadoch k ľahkej , v jednom ku strednej a vo dvoch k výraznej . Ich predanej subjektívne zlepšenie stavu potvrdzujú aj laboratórne nálezy , ktoré sa počas tejto doby upravili v šiestich prípadoch úplne k normálu , v jednom prípade laboratórny nález zostal tesne nad hranicou fyziologického rozmedzia. Vo všetkých prípadoch sa zlepšil aj objektívny klinický nález .
Osobná skúsenosť autorky

Poznám ľudí , ktorí užívajú Zelené potraviny desať rokov i len rok . A vidím na nich , ako sa im zdravotný stav zlepšuje , že im Zelené potraviny naozaj pomáhajú . Preto som si ich zvolila aj ja . Zvládla som prvé týždne , kedy dochádza k očistným reakciám organizmu , a užívam spokojne ďalej.

Či už sa rozhodnete pre Zelené potraviny alebo si zvolíte iný spôsob na udržanie zdravia , dôležité je , že o stave svojho zdravia len nehovoríte , ale naozaj pre nich niečo robíte .
záver

Ak vás Zelené potraviny zaujali a máte záujem dozvedieť sa o nich niečo viac , potom môžete kontaktovať autorku článku :

i.novakovaa @ seznam.cz

Ječmen | Chlorella | Spirulina | Zelené potraviny | Superpotraviny | Maca | Rakytník řešetlákový | Arónie | Hlíva ústřičná | CHIA semínka | Panenský kokosový olej | Granátové jablko | Aloe vera | ACAI | pro vegetariány | Zelená káva | Chlorella centrum | Zdravější život | Fresh | Wolfberry | Salvia Paradise